Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 25.01.2017.
12:36
blic.rs, Vestionline A
Američki predsednik Donald Tramp nagovestio je da bi mogao da naredi izgradnju zida na granici sa Meksikom, a narednih dana se očekuje da će da potpiše nekoliko izvršnih naredbi koje se odnose na imigraciju i bezbednost granica.
Nedelja 29.01.2017.16:24
Kakav grozan pocetak novog predsednika,ZID od 24 milijarde dolara u globalizovanom svetu!SMRT FASIZMA,SLOBODA NARODU!Treba graditi mostove,a ne zidove,bez obzira na opravdanja i razloge raznih interesnih grupa i milijardera!Nije SAD nicije privatno vlasnistvo,a indijance ,PRAVE vlasnike su poubijali preci gdina Trampa!
Nedelja 29.01.2017.16:25
Posle ovog poteza Donalda Trampa,zasigurno je ocekivati da Kalifornija izlazi iz SAD. Zid ce biti nesto kraci,oko 3 hiljade km,ali cilj ce biti postignut. Sto se tice brodova od toga nema nista,jer Teksas je najkonzervativnija drzava u Severnoj Americi. Meni sve ovo lici na Anglo-Saksonsku "perestrojku",odnosno prestrojavanja. Pozdrav svima i svako dobro.
Nedelja 29.01.2017.16:27
Kada su u pitanju zidovi najlakše je reći da to propagiraju ograničeni umovi, mnogo je lepše ispaljivati parole Bez granica-No borders, pa te još plate NVO. Logika zidova kroz istoriju je duboko utemeljena u ljudskoj psihologiji, sa ciljem zaštite određene grupacije, civilizacijski, kulturološki, etnički...Postojao je Kineski i Hadrijanov zid, Kartaginski i drevni atinski dugi bedemi, tvrđave u Pakistanu, na Filipinima, evropski srednjovekovni gradovi-tvrđave... Izrael se od Palestinaca ogradio zidom koji nameravaju da proširuju i pojačavaju, a sve to im je znatno povećalo bezbednost. I sada se nađe neki uskipteli junoša koji sve to nipodaštava, bagateliše, proglasi zaostalošću i zatucanošću, a problem, dubinski, uopšte ne razume. Očigledno je delotvorna aktuelna narcisoidna reklama koja poručuje: „Sve počinje s tobom!“
Nedelja 29.01.2017.16:28
Najavljene mere bezbednosti uključuju i izgradnju zida na granici s Meksikom kako bi se smanjio broj ilegalnih migranata koji ulaze u Sjedinjene Države. Mediji prenose da se te mere uvode kako bi se obezbedila bezbednost granica, a krajem nedelje na red dolaze i izbeglički problemi. Očekuje se da će biti zabranjen ulazak izbeglicama u Ameriku, osim verskim manjinama koje beže od progona. Biće blokirano izdavanje viza državljanima Sirije, Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana i Jemena, tvrde stručnjaci.
Nedelja 29.01.2017.16:28
Trenutno postoji "ograda" a ne "zid". Tramp je rekao da ce da napravi zid. Neki inzenjeri su vec izracunali koliko ce to biti tezak posao. Treba im betona kao za tri Huver brane ili za sest piramida iz Gize. Celika za armature treba kao za cetiri nosaca aviona Nimic. Svaka gradnja u sred pustinje zahteva transport, pomocne objekte, puteve... Kostace silne milijarde. Samo tehnicki neupuceni mogu da misle da je to jednostavno.
Nedelja 29.01.2017.16:30
Zar je u SAD morao da se dogodi TRAMP da shvate da moraju počistiti prvo svoje dvorište pre nego nastave pogubnu spoljnu politiku svetskog policajca? Protiv sam 90% Trampovih ideja, ali ovo što radi je ŠOK TERAPIJA koja može da donese rezultat Americi (slična strategija se ponekad koristi u biznisu kada firmi ide loše). Verovatno ponekad morate uraditi nešto ekstremno, što se kosi sa osnovnim načelima demokratije da bi ogromna većina mogla da uživa u slobodi i demokratiji. Činjenica je da postoje granični prelazi, činjenica je da mnogi prelaze ilegalno - ako misli da može da zaštiti svoju državu zidom, neka ga gradi, dobio je mandat. Rezultati će biti vidljivi za 3-4 godine.
Nedelja 29.01.2017.16:32
Nastaje jedna država kojoj zakoni i moralne vrednosti nisu važni i više je zanima profit u čemu god on bio i ma od čega se sastojao. Ako je to način da se stvori prilika za nešto što vide kao priliku to će i da urade. Zid je gradjevina, to znači posao, posao znači i profit i inovacije i time se legitimizuje sve što je učinjeno ili će biti. Izgleda da će da postoje samo nagrade i kazne, nagrade za podsticaj i kazne da se spreči mešanje u prilike koje remete željeni profit. Ništa drugo i ne pokazuju. Ali ovo nije kraj SAD kao države kako mnogi ovo doživljavaju (ni blizu) ili bilo koje druge nacionalne države ovo je odgovor države kao apstraktnog bića na sadašnjost u kojoj postoje kompanije i pojedinci moćniji od država, koji stvaraju prilike i vode poduhvate koji su bili rezervisani za nacionalne države, a državu posmatraju kroz poreze, redukciju propisa, cenu i kvalitet radne snage. Sadašnjost u kojoj država nije kadra da garantuje opštu bezbednost, kulturni identitet, socijalnu sigurnost, pa ni interpretaciju sopstvene istorije i biće toga još. EU se ne raspada zbog nacionalizma u njoj, već što uredjenje koje praktikuje a preuzeto od modela nacionalnih država ne rešava više ni jedan izazov. Pravljenje nečeg poput veće države koja ne rešava postavljena pitanja nije normalan postupak i EU ne može i ne sme da se zadovolji time. Priča to radimo da se ne bi potukli, je za ovo doba samo priznanje koliko je to lako na tlu evrope a nikako vrednost samo po sebi.
Nedelja 29.01.2017.16:33
Nisam sumnjala da ce uraditi sve sto obeca.Ovaj covek ima energiju 30 godisnjaka.On ce ameriku izvuci iz blata u koji su je gurale Klinton i Obama.Ni Bus mladji nije se proslavio pamecu. Koliko cujem ne mrzi srbe, za razliju od gadova pre njega.Samo napred Tramp.Zastiti drzavu, daj posao narodu!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)